Tavallisimmat injektiot (pienryhmä) (KURSSI TÄYNNÄ)

Suomen Urheilulääkäriyhdistys SULY ry

Kurssinumero: 313P

Aihealueet: Yleislääketiede

Puheenjohtaja: prof. Tommi Vasankari, UKK-instituutti

Yhdyshenkilö: prof. Tommi Vasankari, UKK-instituutti

Tavoite: Kliinisessä lääkärintyössä joutuu usein käyttämään injektioita. Niiden turvallista suoritusta ei voi koskaan harjoitella liikaa. Kurssin tavoitteena on opetella ja kerrata turvalliset injektioiden suoritustekniikat tavallisimmissa pistopaikoissa (olkapää, kyynärpää, polvi), sekä tunnistaa injektioiden tavallisimmat indikaatiot ja kontraindikaatiot.

Kohderyhmä: Ohjelma on suunniteltu kaikille kliinistä lääkärintyötä tekeville erikoisalasta riippumatta, mutta erityisesti niille kollegoille, jotka haluavat syventää osaamistaan injektioista.

Erikoistuminen: hyväksytty 3 tuntia, alat yleislääketiede, työterveyshuolto, fysiatria, ortopedia ja traumatologia, reumatologia, liikuntalääketiede.

Erityispätevyys:

Paikka: 204-205

Aika: 15.1.2016 12:00 - 14:15

12:00 Tavallisimmat injektiot – miten ja kenelle?

dos. Olavi Airaksinen, KYS

12:45 Pienryhmäharjoittelu

dos. Olavi Airaksinen, KYS
LT Jari Halonen, KYS
ortopedi Antti Helminen, HUS
Koulutus alkaa esityksellä (45 min) tavallisimmista injektioista ja suoritustekniikoista. Tätä seuraa 90 min pienryhmäharjoittelu. Osallistujat jaetaan 3 ryhmään ja kukin ryhmä osallistuu kolmeen pienryhmään (polvi, olkapää, kyynärpää, a 25-30 min). Kukin pienryhmä alkaa lyhyellä kohdenivelen hands on tutkimisdemolla. Tämän jälkeen käydään läpi nivelen keskeiset injektiot ja pistotekniikkaa harjoitellaan phantomeilla. Koulutuksen lopuksi käydään lyhyt keskustelu koulutuksen keskeisistä sisällöistä. Osallistujamäärä on rajattu 30:een. Pienryhmäkurssit vain lääkäreille. Pienryhmän lisämaksu on 45 €. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja osallistua voivat vain osallistujavahvistuksen saaneet.