Mistä on hyvät B-lausunnot tehty?

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry

Kurssinumero: 210

Aihealueet: Ammatillinen kehittyminen ja osaaminen

Puheenjohtaja: prof. Kari Reijula, Helsingin yliopisto

Yhdyshenkilö: koulutuskoordinaattori Tarja Alasuvanto-Asikainen

Tavoite: lääkäri osaa tehdä laadukkaan B-lausunnon, jossa kuvattu oleelliset asiat ja joiden perusteella asiantuntija ottaa kantaa henkilön tulevaisuuteen merkittävällä tavalla. B-lausuntoon liittyvät etuudet ovat myös taloudellisesti suuria ratkaisuja. Lausunnon kohteena olevalla henkilöllä on oikeus saada hyvä lääkärinlausunto terveydentilastaan ja toimintakyvystään. Koulutuksessa käydään myös läpi tulevaa B-lausuntomuutosta. Tämä koulutus pyrkii antamaan uusille lääkäreille valmiuksia tehdä B-lausuntoja, mutta toisaalta tuomaan myös konkarilääkäreille uutta oppia ja ehkä toimintatapojensa päivitystä. Tiedonkeruu, tekninen toteutus ja analyyttinen arvio kysymykseen, näistäkin on hyvä B-lausunto tehty.

Kohderyhmä: työterveyslääkärit,terveyskeskuslääkärit, yleislääkärit, valmistumisvaiheessa olevat lääketieteen kandidaatit sekä myös muiden alojen erikoislääkärit.

Erikoistuminen: hyväksytty 2 tuntia, alat työterveyshuolto, yleislääketiede, hallinnollinen koulutus kaikille erikoisaloille

Erityispätevyys: kuntoutus

Paikka: 103a

Aika: 14.1.2016 09:30 - 11:30

Kurssimateriaalia ladattavissa Fimnet-tunnistautumisen jälkeen.

09:30 Päivän avaus

prof. Kari Reijula, Helsingin yliopisto

09:40 Anamneesista, statuksesta ja toimintakyvyn kuvauksesta on hyvä B-lausunto tehty… Mitä B-lausunnon uudistus tuo mukanaan?

asiantuntijalääkäri Lauri Keso, Kelan terveysosasto

10:20 Tiedonkeruu, työ- ja toimintakyvyn selvittäminen, työkykyneuvottelu

LL, vastaava työterveyslääkäri, STLY:n pj Elina Kupiainen, ABB Oy

10:40 B-lausunto työkykyasioissa vakuutusyhtiön näkökulmasta

johtajaylilääkäri Tapio Ropponen, KEVA

11:20 Yhteenveto ja loppukeskustelu

prof. Kari Reijula, Helsingin yliopisto
Osallistu kurssin aikana keskusteluun Viestiseinällä osoitteessa www.viestiseina.fi/lp tai lähetä tekstiviesti numeroon 12154. Aloita tekstiviesti kurssin numerolla 210.