HUOM: Tämä sivu kertoo vuoden 2013 tapahtumasta. Siirry uusimmalle sivulle »

Potilasturvallisuus puhutti Lääkäripäivillä

Viime viikon perjantaina päättyneillä Lääkäripäivillä kouluttauduttiin kursseilla ja tutustuttiin alan uutuuksiin näyttelyssä. Lääkäripäivien teemana oli tänä vuonna potilasturvallisuus. Tapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan yli 9000 lääketieteen ammattilaista.

Potilasturvallisuuden ohella kurssiohjelmassa pureuduttiin muun muassa terveyspolitiikkaan, kliinisiin aiheisiin, lääkärien työhyvinvointiin ja virheistä selviytymiseen.

Kävijöille tärkeitä syitä tulla näyttelyyn olivat tutustuminen alan uusiin tuotteisiin ja palveluihin (80 % kävijöistä), ajan tasalla pysyminen ammatillisista syistä (80 %) sekä kollegoiden tapaaminen (79 %). Tuoteryhmistä erityisesti reseptilääkkeet, koulutus-, tutkimus- ja kehitystoiminta sekä alan järjestöt ja julkaisut herättivät kävijöiden mielenkiinnon. Yli puolet kävijöistä ilmoitti löytäneensä uuden kiinnostavan tuotteen tai palvelun.

Uusi ammattitapahtuma Lääkäripäivien yhteyteen

Ensi vuonna Lääkäripäivien yhteydessä järjestetään uusi Terveysteknologia & Terveydenhuollon IT-ammattitapahtuma. Tapahtuma tarjoaa ratkaisuja ja tuotteita alan päättäjille ja vaikuttajille. Ammattitapahtuman keskiössä ovat terveysteknologia, terveydenhuollon IT-ratkaisut, diagnostiikanlaitteet, kertakäyttövälineet, sairaalasuunnittelu ja palvelut. Tapahtuman järjestää easyFairs.

Lääkäripäivät järjestetään vuosittain, seuraavan kerran 8.–10.1.2014. Lääkäripäivien näyttelyn järjestää Suomen Messut toimeksiantajanaan Suomen Lääkäriliitto, yhteistyössä mukana Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Finska Läkaresällskapet.

Lisätietoa näyttelystä:
Suomen Messut, tiedottaja Antti Karjunen
p. 050 574 3444, antti.karjunen@finnexpo.fi

Lisätietoa kurssiohjelmasta ja tiedotustilaisuuksista:
Suomen Lääkäriliitto, viestintäpäällikkö Anne-Maj Aunula
p. 040 528 8305, anne-maj.aunula@laakariliitto.fi

Tutkimustulokset: TNS Gallup Media, Lääkäripäivien kävijätutkimus 2013.

www.laakaripaivat.fi

www.laakaripaivatnayttely.fi