HUOM: Tämä sivu kertoo vuoden 2015 tapahtumasta. Siirry uusimmalle sivulle »

Kolme mielenkiintoista pääluentoa

Pääluennot ovat avoimia Lääkäripäivien kurssiosallistujille ja näyttelyvieraille.

Keskiviikko 7.1. klo 12.45–13.15, Sali 101
Terveyspoliittinen paneeli

Sote-uudistusta on suunniteltu vuosikausia. Uusi järjestämislaki on tarkoitus saada voimaan vielä vuoden 2015 alussa. Erikseen pohditaan terveydenhuollon rahoituksen uudistamista. Huhtikuussa 2015 käydään eduskuntavaalit, joiden keskeiseksi teemaksi varmasti nousee terveyspalvelujen turvaaminen.

Lääkäripäivillä järjestetään paneelikeskustelu terveyspolitiikasta. Mukaan tulevat neljän suurimman puolueen keskeiset terveyspoliittiset vaikuttajat esittämään näkemyksiään. Keskustelua juontaa Ylen toimittaja Tiina Merikanto. Paneelia voit seurata livenä tai jälkikäteen linkistä.


Torstai 8.1. klo 12.45–13.15,
Sali 101

Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinnon saaja

Pohjolan ja Suomi-yhtiön rahastosta on myönnetty lääketieteen palkinto vuodesta 1981. Se on tunnustus suomalaiselle lääkärille merkittävästä kansainvälisestä tai kansallisesta elämäntyöstä. Tilaisuudessa jaetaan tämä palkinto ja kuullaan palkinnon saajan luento. Lääketieteen palkinnon saajan nimi julkistetaan myöhemmin. Palkinnon suuruus on 20 000 euroa. Viime vuosina palkinnon ovat saaneet mm. prof. Martti Kekomäki, pääjohtaja Vappu Taipale, prof. Jussi Huttunen, kansleri Kari Raivio, prof. Jouko Lönnqvist, prof. Sirpa Asko-Seljavaara sekä prof. Inkeri Elomaa.

Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinto myönnettiin 5.1.2015 professori Matti Uusituvalle "Täysjyväviljatuotteiden arvo terveydelle korostuu uusissakin tutkimuksissa". Lue lehdistötiedote. 

Perjantai 9.1. klo 12.45–13.15, Sali 101
Diginatiivit vastaanotolla
Professori Kirsti Lonka

Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka on koulutukseltaan psykologian tohtori. Hän työskentelee käyttäytymistieteiden tiedekunnassa Helsingin yliopistossa. Kirsti  Lonka tutkii mm. yliopisto-opiskelijoiden oppimista, motivaatiota ja hyvinvointia sekä tulevaisuuden oppimisympäristöjä. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan pedagogisen yksikön johtajana sekä lääketieteen pedagogiikan professorina Karolinska Institutetissa.

Professori Lonka on Helsingin yliopiston Opettajien akatemian perustajajäsen ja puheenjohtaja 2013–2014. Vuonna 2012 hän sai Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ”Hyvä opettaja – magister-bonus” -palkinnon sekä Helsingin yliopiston Vuoden viestijä -palkinnon. Hänen kirjallinen tuotantonsa on hyvin laaja kattaen tieteellisiä alkuperäisartikkeleita sekä yleistajuisia oppikirjoja. Pääluennossaan Kirsti Lonka käsittelee digitalisoitumista ja personoitumista, uuden sukupolven potilaita ja lääkäreitä sekä sitä, miten tämä kaikki vaikuttaa lääkäri-koulutukseen ja ammatilliseen kehitykseen.