HUOM: Tämä sivu kertoo vuoden 2013 tapahtumasta. Siirry uusimmalle sivulle »

Kolme mielenkiintoista pääluentoa

Pääluennot ovat avoimia sekä Lääkäripäivien kurssiosallistujille että näyttelyvieraille.

Kurssimateriaalia ladattavissa Fimnet-tunnistautumisen jälkeen.

Keskiviikko 9.1. klo 12.45–13.15, sali 101
Anna aikaa aivoillesi

Tutkimusprof. Kiti Müller

Kiti Müller on neurologian erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston neurologian sekä Aalto-yliopiston kognitiivisen neuroergonomian dosentti. Hänellä on lisäksi liikennelääketieteen erityispätevyys. Kiti Müller on vuodesta 2005 toiminut Työterveyslaitoksella tutkimusprofessorina ja johtaa Aivot työssä -tutkimusohjelmaa, joka edistää aivoystävällistä työtä. Tutkimushankkeessa käsitellään mm. uupumusta ja sen mahdollisia vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn sekä aivojen ja sydän- ja verenkiertoelimistön fysiologiaan. Lisäksi siinä kehitetään toimintamalleja työikäisten muistioireiden arviointia ja erotusdiagnostiikkaa varten. Kiti Müllerille on myönnetty vuonna 2004 Paras terveysaineisto -palkinto Aivokutinaa
-kirjasta. Hän on saanut STM:n kultaisen työympäristön erityisansiomitalin 2010 aivojen hyvinvoinnin edistämisestä työssä. Hän toimii tällä hetkellä maan hallituksen Suomi 2030 -ennakointihankkeen tulevaisuuden työtä käsittelevän ryhmän toisena puheenjohtajana.

Torstai 10.1. klo 12.45–13.15, sali 101

Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinnon saaja

Pohjolan ja Suomi-yhtiön rahastosta on myönnetty lääketieteen palkinto vuodesta 1981. Se on tunnustus suomalaiselle lääkärille merkittävästä kansainvälisestä tai kansallisesta elämäntyöstä. Tilaisuudessa jaetaan tämä palkinto ja kuullaan palkinnonsaajan luento.

Professori Martti Kekomäki
 
Martti Kekomäki on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu kouluttaja ja asiantuntija terveydenhuollon ekonomian, menetelmien ja johtamisen aloilla. Hän on ollut HUSin hallintoylilääkäri ja Helsingin yliopiston terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon professori. Koulutukseltaan hän on kirurgian ja lastenkirurgian erikoislääkäri.
 
Kekomäki keskittäisi kirurgian paljon leikkauksia tekeviin sairaaloihin. Näin voidaan leikata enemmän, tehokkaammin ja turvallisemmin, vaikka tästäkin säännöstä on poikkeuksia. Kekomäelle myönnettiin Pohjolan ja Suomi-yhtiön 20 000 euron lääketieteen palkinto pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta työstä terveydenhuollon johtamisen ja terveystaloustieteen periaatteiden edistäjänä.

Perjantai 11.1. klo 12.45–13.15, sali 101
Lääkäri tekee virheen – syyllisyydestä oppimiseen
Prof. Pertti Mustajoki

Pertti Mustajoki on potilasturvallisuuden edelläkävijöitä Suomessa. Hän johti uraauurtavaa Peijaksen sairaalan Viivi-projektia (Viisas oppii virheistä). Pertti Mustajoki on sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri sekä Helsingin yliopiston sisätautiopin dosentti. Professorin arvonimen hän sai vuonna 2002. Pertti Mustajoki toimi Lääkäriseura Duodecimin pääsihteerinä 1984–86 ja eri tehtävissä HYKS:n III sisätautiklinikassa vuoteen 1994 sekä tämän jälkeen Peijaksen sairaalan sisätautiylilääkärinä vuoteen 2006 saakka. Hän on toiminut mm. Hyvä terveys –lehden toimitusneuvoston puheenjohtajana vuosina 2002–2007.  Pertti Mustajoki on tunnustettu painonhallinnan asiantuntija, tieteen popularisoija ja kirjailija. Hän on saanut mm. Duodecimin tiedottajapalkinnon sekä Suomen tietokirjailijoiden palkinnon ja tiedon julkistamisen valtion palkinnon.