HUOM: Tämä sivu kertoo vuoden 2013 tapahtumasta. Siirry uusimmalle sivulle »

Lääkäripäivien 2014 ohjelmaehdotukset

Lääkäripäivien ohjelmaryhmä on aloittanut Lääkäripäivien 2014 suunnittelun. Kutsumme jälleen lääkäriyhdistyksiä ja alaosastoja yhteistyöhön korkeatasoisen, ajankohtaisen ja mielenkiintoisen ohjelman kokoamiseksi. Lääkäripäivien 2014 teemana on Kollegiaalisuus, joka koskee kaikkia lääkäreitä.

Muutos aikaisempiin vuosiin on, että Lääkäripäivien kesto on neljän päivän sijasta kolme päivää (8.˗10.1.2014), joten valittujen kurssien määrä vähenee noin 25 %. Siten vaikuttavan koulutussisällön suunnittelu edellyttää entistä tiukempaa valintaa tarjotuista ehdotuksista, erittäin hyvistäkin.

Ehdotettavat koulutuskokonaisuudet voi valita seuraavista:
a) Kurssi. Kurssien kesto voi vaihdella 1,5 tunnista koko päivään. Myös pienryhmäkurssien kesto voi vaihdella, ja ne voidaan toteuttaa myös Messukeskuksen ulkopuolella. Myös aiempien vuosien parhaita kursseja voidaan uusia.

b) Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ruotsin- ja englanninkielisistä kursseista.

c) Näkökulma-lavan debatit: toivomme päivänpolttavia aiheita, jotka herättävät keskustelua, ristiriitaisiakin mielipiteitä ja tunteita. Kesto 50 minuuttia.

d) Eri toimijat yhteen kokoava tilaisuus, jossa keskustellaan alustusten pohjalta eri näkökulmista hoitopolun tai Käypä hoito -suosituksen toteuttamisesta ja esiin tulleista ongelmista käytännön tasolla perussairaanhoidosta erikoissairaanhoitoon.

Valinnassa painotamme erityisesti seuraavia asioita:
1) Kohdeyleisö on pääasiassa yleislääkäreitä ja työterveyslääkäreitä, joten pyrimme löytämään heitä kiinnostavia aiheita.

2) Eduksi katsotaan useamman kuin yhden erikoislääkäriyhdistyksen suunnittelema koulutusehdotus, jossa on mukana perusterveydenhuollon näkökulma.

3) Haluamme panostaa pedagogisesti vaikuttaviin opetuskokonaisuuksiin. Kiinnitämme huomiota siihen, että ehdotuksessa kuvataan selkeästi koulutuksen tavoite (haluttu muutos osaamisessa tai toiminnassa) sekä tavoitetta tukevat oppimismenetelmät ja kouluttajat.

4) Toivomme, että kursseilla ja esityksillä on napakka ja iskevä nimi.

Lääkäripäivien kurssiehdotusten tekemistä ja viimeistelyä helpotetaan uusien työkalujen avulla.

Ehdotuksenne jättämisen jälkeen valmistautukaa yhteydenottoihin Lääkäripäivien ohjelmaryhmästä. Yhteisenä tavoitteenamme on toteuttaa kurssiehdotustenne avulla laadukkaat Lääkäripäivät 2014.

Ehdotukset pyydämme toimittamaan sunnuntaihin 14.4. mennessä luennoitsijaportaalin kautta. Ehdotusten jättäminen ko. päivämäärän jälkeen ei ole mahdollista.

Lisätietoja:
Lääkäripäivien ohjelmaryhmän puheenjohtaja Markku Sainio (etunimi.sukunimi@ttl.fi) tai
varapuheenjohtaja Pontus Molander (etunimi.sukunimi@hus.fi)