HUOM: Tämä sivu kertoo vuoden 2013 tapahtumasta. Siirry uusimmalle sivulle »

Lääkäripäivien näyttelyssä uutuuksia ja lääketieteen historiaa

Suomen suurin terveydenhuollon näyttely ja koulutustapahtuma Lääkäripäivät käynnistyy Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 8.1. Lääkäripäivien näyttely kokoaa lääketieteen ammattilaiset tutustumaan alan uutuuksiin ja verkostoitumaan. Lääkäripäivien teemana on tänä vuonna potilasturvallisuus.

Näyttelyn uutuutena on elvytysklinikka, jossa voi kokeilla elvytystä vauva-, lapsi- ja aikuisnukeilla. Elvytysklinikalla tarjotaan myös tietoa erilaisista elvytys- ja hätätilannekoulutuksista.

Helsingin Yliopistomuseo järjestää tänä vuonna toisen kerran historiallisen näyttelyn Lääkäripäiville. Päivien teema näkyy myös Yliopistomuseon näyttelyssä ”Puhtautta ja pakkopaitoja – potilasturvallisuuden historiaa”, jossa esitellään muun muassa instrumenttien desinfiointia Hangon Keksi -rasian avulla ja verensiirtoa virvoitusjuomapullon avulla sekä kuullaan, millainen on pakkorukkanen. Yliopistomuseon osastolla voi myös osallistua kilpailuun, jossa tunnistetaan päivittäin vaihtuva lääketieteen historiaan liittyvä esine.

Näkökulma-lava tarjoaa kävijöille päivittäin ajankohtaisia tietoiskuja ja debatteja. Aiheina ovat muun muassa terveyserojen pienentäminen, urheilijan lääkitys sekä huumeriippuvuuden tunnistaminen ja hoito.

Lääkäripäivillä on osastoilla mukana myös useita eri alojen asiantuntijalääkäreitä, jotka vastaavat erityisalaansa liittyviin kysymyksiin.

Näyttelyn lehdistökierrokset tiistaina ja torstaina
Toimittajille järjestetään näyttelyn lehdistökierrokset tiistaina 8.1. ja torstaina 10.1. klo 13 alkaen. Lehdistökierrokset lähtevät Lehdistökeskuksesta (2. kerros, eteläinen sisäänkäynti), ja se alkaa molempina päivinä lyhyellä alustuksella.

Lehdistökierroksen vetää tiistaina professori Eero Mervaala ja torstaina professori Ilari Paakkari.

Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tervetuloa!

Lääkäripäivät Messukeskuksessa:
Näyttely avoinna ti–to 8.–10.1. klo 8–17 ja pe 11.1. klo 8–16.

Lääkäripäivät kokoaa vuosittain yhteen lääkärit, apteekkihenkilökunnan ja lääketieteen opiskelijat. Viime vuonna Lääkäripäiville osallistui lähes 9 000 alan ammattilaista. Näyttelyn järjestää Suomen Messut toimeksiantajanaan Suomen Lääkäriliitto, yhteistyössä mukana Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Finska Läkaresällskapet.

Lisätietoa näyttelystä:
Suomen Messut, tiedottaja Antti Karjunen
puh. 050 574 3444, antti.karjunen@finnexpo.fi
www.laakaripaivatnayttely.fi (nettisivuilla Näkökulma-lavan ohjelma sekä lista näyttelyssä paikalla olevista asiantuntijalääkäreistä).

Lisätietoa koulutusohjelmasta ja tiedotustilaisuuksista:
Suomen Lääkäriliitto, viestintäpäällikkö Anne-Maj Aunula
puh. 040 528 8305, anne-maj.aunula@laakariliitto.fi
www.laakaripaivat.fi