HUOM: Tämä sivu kertoo vuoden 2013 tapahtumasta. Siirry uusimmalle sivulle »

Potilasturvallisuus - potilaan puheenvuoro

Järjestäjä Suomen Potilasturvallisuusyhdistys, Potilasjaos ja Lääkäripäivien ohjelmaryhmä.

Kurssinumero: 600N

Aihealueet: Ammatillinen kehittyminen ja osaaminen, Potilasturvallisuus, Ammatillinen kehittyminen ja osaaminen, Potilasturvallisuus

Puheenjohtaja: toiminnanjohtaja Leena Rosenberg-Ryhänen, Suomen Syöpäpotilaat ry

Yhdyshenkilö: sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija Tarja Pajunen, Hengitysliitto ry

Tavoite: tuoda esille esimerkkien valossa potilaan vastuun ja osallisuuden merkitys potilasturvallisuudessa ja vaaratapahtumien hallinnassa. Sitoutunut ja osallistuva potilas on oleellinen osa onnistunutta hoidon kokonaisuutta ja potilasturvallisuutta. Potilaalla on rooli potilasturvallisuuden edistämisessä.

Kohderyhmä: Kaikki Lääkäripäivien osallistujat ja näyttelyvieraat

Erikoistuminen:

Erityispätevyys:

Paikka: Näkökulma

Aika: 9.1.2013 14:00 - 15:00

14:00 Alustus. Tavoitteena on tuoda esiin potilaan roolia ja osallisuutta potilasturvallisuutta kehitettäessä. Tuodaan esille potilaan ja potilasjärjestöjen roolia osana potilasturvallisuutta.

sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija Tarja Pajunen, Hengitysliitto ry

14:10 Potilaan velvollisuudet ja sitoutuminen potilasturvallisuuden toteutumisessa, onko potilaalla velvollisuuksia ja kuinka sitouttaa potilas osalliseksi potilasturvallisuuden toteuttamiseen.

toiminnanjohtaja Leena Rosenberg-Ryhänen, Suomen Syöpäpotilaat

14:25 Varhaisen diagnosoinnin merkitys ja pitkäaikaissairauden haasteet potilasturvallisuuden näkökulmasta

toiminnanjohtaja Leena Rosenberg-Ryhänen, Suomen Syöpäpotilaat
Pirkko Hyvärinen
Olli Stålström

14:50 Loppukeskustelu

15:00 Päätös

Alustuksessa tuodaan esiin potilaan roolin, osallisuuden ja vastuullisuuden merkitystä potilasturvallisuudessa. Session tavoitteena on tuoda esille esimerkkien valossa potilaan vastuun ja osallisuuden merkitys vaaratapahtumien hallinnassa. Sitoutunut ja osallistuva potilas on oleellinen osa onnistunutta hoidon kokonaisuutta ja potilasturvallisuutta. Potilaalla on rooli potilasturvallisuuden edistämisessä. Alustaja on Tarja Pajunen. "Potilasturvallisuus – potilaan puheenvuoro" – sessio jatkuu aihetta käsittelevien potilaskeskustelujen muodossa. Session puheenjohtajana ja keskustelujen aloittajana, vetäjänä ja kokoajana toimii Leena Rosenberg-Ryhänen.